ЕКИП

Полина Иванова – психолог Варна

Казвам се Полина Иванова и работя като психолог в град Варна. Възприемам работата си най-вече като безусловна подкрепа по пътя към себе си, към намирането на истинската ни същност.  По този път най-ценния инструмент на психолога са автентичната ангажираност, емоционалното взаимодействие и подходът със сърце.  В работата си съчетавам идеята за цялостната личност заложена в Западната психология, както и идеята за духовния план на съзнанието заложен в Източните учения.
Добре дошъл е всеки който иска да бъде изслушан, чут, да получи обратна връзка и да сподели нещата, които занимават съзнанието му. Да се обърнеш към психолог не означава, че си проблемен или ненормален, а че си достатъчно интелигентен, за да се погрижиш за потребностите си, че си достатъчно осъзнат за необходимостта от работа върху нерешени ситуации, че си дорасъл за това да погледнеш в себе си, да се учиш на нови умения и нагласи и да придобиваш нови гледни точки.
Темите, по които работя са себепознание и личностно развитие, самота и взаимоотношения, общуване и самооценка, личен път и духовно развитие."
Тел. 0885 942 466

Д-р Ана Димитрова - психотерапевт, психолог Варна

През дългогодишния ми стаж в медицинската специалност "Вътрешни болести" в  мен се проявиха интереси и търсения на психологичните причини и механизми за възникване на заболяванията в тялото. През годините натрупах опит в билкотерапията,  китайската медицина, психологията и холистичният подход към човека. Изследвам и прилагам в работата си трите аспекта: 
1. Механизма на оформяне и фиксация на заболяванията в тялото. Как мислите, емоциите и вярванията влияят на тялото. 
2. Профилактика чрез себепознание, психолoгична работа към хармонизация на личността; отношението към себе си, към другите и Света.
3. Лечение- индивидуално и творчески към всеки човек, прилагам лечебни визуализации, антистрес програми; аналитична психология, Силва метод.
Предлагам психотерапия при сърдечно- съдови проблеми, диабет, ракови заболявания, тревожност и депресия.
тел: 0899 986635; 0884 095988;
Весела Налбанчева - инструктор по кундалини йога Варна

"Казвам се Весела, а духовното ми име, е Dass Nidhan Kaur. Занимавам се с Йога от 2004г., а Кундалини йога практикувам във Варна от 2014г. В момента се обучавам за Кундалини йога учител към института K.R.I.Y.A. San Diego CA, USA, с ръководител Гуру Раттана. За мен Йога е пътешествие. Всеки ден, с всяка практика откривам по нещо ново и красиво. Нашата вътрешна вселена е толкова необятна, колкото е Небесната шир и колкото по-пробудени сме за нея, толкова повече обикваме себе си, другите и всичко, което ни заобикаля."
Тел. 0888 762 701
Милен Петров - НЛП практик Варна
Милен Петров се занимава с НЛП от 2010 година и към момента е първия и единствен НЛП Практик в България, с два сертификата НЛП Практик:
- първия издаден от международното НЛП Общество в САЩ, подписан лично от създателя на НЛП д-р Ричард Бандлър.
- и втория издаден от Института по НЛП.
За Милен Петров, НЛП е най-бързия начин да опознаете себе си и да намерите вътрешно спокойствие, основано на самоконтрол и лична свобода.

Тел. 0879 859 058

Миглена Календжиева - инструктор по хатха йога Варна.
"Изключително благодарна съм на Съществуването, за възможността да се запозная с йога практиката и да започна осъзнато да работя върху себе си с тази система. За мен йога е преди всичко начин на живот. Йога е практика, която се старая да не прекъсвам в своето ежедневие, защото тя е свързана с естествена ни природа и пътят, който душата ни е избрала да следва. Да приемаме, да разбираме и да обичаме. Йога е изключително достъпна система, която може да разгърне потенциала ни и да направи съществуването ни хармонично взаимодействие с всичко около нас. Да ни помага да развиваме съзнанието си и да откриваме божествената частица в себе си, превръщайки ни в творци и откриватели! Йога е трансформация, не само на тялото, но и на духа ! Път изпълнен с обич, толерантност и осъзнатост !"

Тел. 0888 210 820


Даниела Джакоей - инструктор по хатха йога Варна
"Приключението за мен в необятния свят на Йога започна в една мразовита декемврийска вечер преди десетина години. Тогава срещнах моите първи учители - Веси и Антон Антонов, които изградиха здравата основа, на която стъпвам и до днес - Хата йога.
В годините последваха многобройни срещи с Христо Илиев - Йогата от Добрич. Неговата първа книга „Затворът”, лекциите-беседи и уникални практики бяха катализаращи и дълбоко трансформиращи.
През 2015 г. пътят ме отведе в Индия, Мysore, Mistic School при омагьосващата Ащанга йога на K. Pattabhi Jois. Обучавах се под ръководството на Jai Prakash и Shashi Kumar в 200 TTC – 200-часов курс за инструктори и придобих лицензиран от Yoga Alliance сертификат да споделям по света тази диамантена система. Магията от тази среща остава и до днес, а приключението продължава...Приключението да рaзкривам и приемам необятната вселена вътре в мен, правейки и споделяйки Йога с уважение към традициите и с много любов!"
тел. 0894 308 318
Галина Минтова - Сай кей фасилитатор, психолог Варна

Галина Минтова е единственият сертифициран сай кей фасилитатор във Варна. Ето какво казва тя за себе си:  „Когато ученикът е готов, учителят се появява.“  Когато „постои“ малко с тази мисъл, човек разбира, че когато ученикът е готов да възприема и да се учи, то тогава всичко около него става учител.  Всеки един човек, който присъства в живота ни, всяка една ситуация, дори вещите, с които разполагаме…и те стават наши учители и не защото някой с висше ни изпраща информация, а защото всичко е отражение на нашите собствени мисли и възприятия. Отношението ни към света, към хората и всичко, което ни се случва, не е нищо повече или по-различно от отношението, което имаме към себе си. Всичко съществува по начина, който ние самите му придаваме.  „Нещата не са такива каквито са, а такива каквито сме ние.“ Въпросът е доколко ние знаем какви сме, доколко ние познаваме себе си и най-вече знаем ли на каква база от мисли и убеждения изграждаме нашата реалност?"

Тел. 0898 981 445
Надежда Борисова - Психолог, психоаналитичен телесен психотерапевт.

Така се казвам, вярвам, неслучайно!
Аз съм психолог, психотерапевт, жена, майка, приятел… Но преди всичко – Човек!
Знам, колко е трудно да градиш себе си! Всеки ден, всеки миг…
По-лесно е, когато имаш стабилна основа на Къщичката на живота .
Но тя невинаги е такава…
Всеки най-добре усеща и знае от какво има нужда.
Какво иска или не да промени в Живота си!
Аз също тръгнах! И вървя по този път… Понякога е било трудно, но вече е слънчево…
Трудно ти е да тръгнеш… Да започнеш. Да си позволиш да разгледаш своята Пътечка в този наш Живот!
Но щом четеш това, щом си тук и усещаш, че може би имаш нужда от помощ, ти си тръгнал! Сега е Твоят Път! Какъвто и да е, аз съм тук за теб!
Мога да вървя до теб  – с човечност, емпатия и любов ! Това мога! Не си сам! От опит знам, че когато има на кого да се опреш, с кого да споделиш, да си разбран и чут, всичко е много по-лесно!
Пътят е твой!
Знам , че можеш! Знам, че ще го извървиш с твоето тепмо! По най-добрият за Теб начин!!!
Аз съм до теб … с Надежда!

Метода неорайхианска аналитична психотерапия възприема човека в неговата цялост – тяло, душа и психика.  Чрез биоенергийно дишане, множество физически движения и споделяне на преживелищен опит се достига до дълбинно подсъзнателно психично съдържание, което се подлага на анализ заедно с клиента.

Тел.: 0885 547 681
http://www.ipsiholog.bg/