ЕКИП

Полина Иванова - психолог/ Варна

Работата на психолога е да пробуди твоята истинска същност и катализаторът за извършването на този процес е енергията на любовта. Когато човек се почувства приет, той има естествена склонност към това да започне да расте, да се развива, да извърши творчески промени и да да разгерне пълните си възможности. Приемането е онази плодородна почва, която позволява на зрънцето да се превърне в красиво цвете.
В работата ми като психолог, клиентът е на първо място Човек, както и психологът е на първо място Човек. Срещата между двамата е среща на две същности, ролите психолог и клиент са формата. Същността, обаче е винаги по-важна от формата. Живото присъствие, живият обмен е това, което изцелява.
Човек не може да бъде терапевтиран по схема и формула. Искрено вярвам, че това което лекува е приемането, емоционалната подкрепа и автентичното взаимоотношение между двама души.
Считам, че ефективната терапия се случва тогава когато психологът е достатъчно толерантен да даде пространство на клиента да Бъде, а клиенът прояви достатъчно смелост да Прояви себе си.
Сферите, в които мога да бъда полезна - себепознание, взаимоотношения, личностно развитие.
Тел. 0885 942 466

Д-р Ана Димитрова - психотерапевт, психолог / Варна

През дългогодишния ми стаж в медицинската специалност "Вътрешни болести" в  мен се проявиха интереси и търсения на психологичните причини и механизми за възникване на заболяванията в тялото. През годините натрупах опит в билкотерапията,  китайската медицина, психологията и холистичният подход към човека. Изследвам и прилагам в работата си трите аспекта: 
1. Механизма на оформяне и фиксация на заболяванията в тялото. Как мислите, емоциите и вярванията влияят на тялото. 
2. Профилактика чрез себепознание, психолoгична работа към хармонизация на личността; отношението към себе си, към другите и Света.
3. Лечение- индивидуално и творчески към всеки човек, прилагам лечебни визуализации, антистрес програми; аналитична психология, Силва метод.
Предлагам психотерапия при сърдечно- съдови проблеми, диабет, ракови заболявания, тревожност и депресия.
тел: 0899 986635; 0884 095988;
Весела Налбанчева - инструктор по кундалини йога Варна

"Казвам се Весела, а духовното ми име, е Dass Nidhan Kaur. Занимавам се с Йога от 2004г., а Кундалини йога практикувам във Варна от 2014г. В момента се обучавам за Кундалини йога учител към института K.R.I.Y.A. San Diego CA, USA, с ръководител Гуру Раттана. За мен Йога е пътешествие. Всеки ден, с всяка практика откривам по нещо ново и красиво. Нашата вътрешна вселена е толкова необятна, колкото е Небесната шир и колкото по-пробудени сме за нея, толкова повече обикваме себе си, другите и всичко, което ни заобикаля."
Тел. 0888 762 701
Милен Петров - НЛП практик Варна
Милен Петров се занимава с НЛП от 2010 година и към момента е първия и единствен НЛП Практик в България, с два сертификата НЛП Практик:
- първия издаден от международното НЛП Общество в САЩ, подписан лично от създателя на НЛП д-р Ричард Бандлър.
- и втория издаден от Института по НЛП.
За Милен Петров, НЛП е най-бързия начин да опознаете себе си и да намерите вътрешно спокойствие, основано на самоконтрол и лична свобода.

Тел. 0879 859 058

Миглена Календжиева - инструктор по хатха йога, психолог Варна.
"Изключително благодарна съм на Съществуването, за възможността да се запозная с йога практиката и да започна осъзнато да работя върху себе си с тази система. За мен йога е преди всичко начин на живот. Йога е практика, която се старая да не прекъсвам в своето ежедневие, защото тя е свързана с естествена ни природа и пътят, който душата ни е избрала да следва. Да приемаме, да разбираме и да обичаме. Йога е изключително достъпна система, която може да разгърне потенциала ни и да направи съществуването ни хармонично взаимодействие с всичко около нас. Да ни помага да развиваме съзнанието си и да откриваме божествената частица в себе си, превръщайки ни в творци и откриватели! Йога е трансформация, не само на тялото, но и на духа ! Път изпълнен с обич, толерантност и осъзнатост !"

Тел. 0888 210 820


Даниела Джакоей - инструктор по хатха йога Варна
"Приключението за мен в необятния свят на Йога започна в една мразовита декемврийска вечер преди десетина години. Тогава срещнах моите първи учители - Веси и Антон Антонов, които изградиха здравата основа, на която стъпвам и до днес - Хата йога.
В годините последваха многобройни срещи с Христо Илиев - Йогата от Добрич. Неговата първа книга „Затворът”, лекциите-беседи и уникални практики бяха катализаращи и дълбоко трансформиращи.
През 2015 г. пътят ме отведе в Индия, Мysore, Mistic School при омагьосващата Ащанга йога на K. Pattabhi Jois. Обучавах се под ръководството на Jai Prakash и Shashi Kumar в 200 TTC – 200-часов курс за инструктори и придобих лицензиран от Yoga Alliance сертификат да споделям по света тази диамантена система. Магията от тази среща остава и до днес, а приключението продължава...Приключението да рaзкривам и приемам необятната вселена вътре в мен, правейки и споделяйки Йога с уважение към традициите и с много любов!"
тел. 0894 308 318
Галина Минтова - Сай кей фасилитатор, психолог Варна

Галина Минтова е единственият сертифициран сай кей фасилитатор във Варна. Ето какво казва тя за себе си:  „Когато ученикът е готов, учителят се появява.“  Когато „постои“ малко с тази мисъл, човек разбира, че когато ученикът е готов да възприема и да се учи, то тогава всичко около него става учител.  Всеки един човек, който присъства в живота ни, всяка една ситуация, дори вещите, с които разполагаме…и те стават наши учители и не защото някой с висше ни изпраща информация, а защото всичко е отражение на нашите собствени мисли и възприятия. Отношението ни към света, към хората и всичко, което ни се случва, не е нищо повече или по-различно от отношението, което имаме към себе си. Всичко съществува по начина, който ние самите му придаваме.  „Нещата не са такива каквито са, а такива каквито сме ние.“ Въпросът е доколко ние знаем какви сме, доколко ние познаваме себе си и най-вече знаем ли на каква база от мисли и убеждения изграждаме нашата реалност?"

Тел. 0898 981 445
Нели Иванова - психолог Варна

В подхода си на работа използвам иновативни методики,според нуждата и индивидуалността на клиента. Моята лична мотивация е активиране на вътрешния потенциал и осъзнаване на всеки човек по пътя към себереализация и себепознание. Когато се научим да поемаме отговорност за собственото си щастие,постигаме удовлетвореност и успех във всеки аспект от живота. За мен психологията е призвание. Душата на всеки човек е строго индивидуална и е нужен иновативен подход. Формула за лечение на душата няма. Раждат се различни религии, философски и мистични доктрини, много научни теории, но нито една не успява да отговори изчерпателно, или поне удовлетворяващо, на въпроса, какво всъщност представлява тази толкова тайнствена човешка душа. Провеждам както индивидуални,така и групови сесии. 

тел:0988 98 38 57
Кичка Бисерова - психолог Варна, детски психолог
Моята философия за развитието  поставя в центъра детето, като се фокусирам върху неговите индивидуални,уникални и непоторими способности и потребности. Всички деца имат силни страни и целта ми е да ги откривам, идентифицирам и надграждам.
Моята мисия: Поставяне на основите в личностното развитие на децата, съчетавайки добрите традиции и иновации в психологията.
Моите отговорности: 
Удовлетворяване на социалните потребности на децата;
Развитие на личните им творчески и иновативни способности;
Ранно диагностициране на трудности в развитието ;
Скрининг на езиково, емоционално, двигателно, социално и познавателно развитие с цел превенция на затрудненията във всяка възраст. От 24 години работя с деца от 3 до 18 години, с техните родители, а също и  със семейства, които имат нужда да бъдат придружавани по пътя към самопознанието и развитието на собствения потенциал и  за справяне с кризисни житейски ситуации.
Работя също така и с възрастни в сферата на индивидуално и семейно консултиране, диагностика и съвременно комплексно психотерапевтично лечение на депресивни състояния, тревожност, страхови, панически, натрапливи, разстройства, стресови реакции, анорексия-булимия, полови разстройства, зависимости и др.
тел. 0888974946