ЗА МЕН

Казвам се Полина Иванова и съм психолог и психотерапевт по призвание.
В работата ми като психолог работя от сърце, за да дам нужната подкрепа, приемане и пространство на другия да изцели себе си. В подхода си залагам на емпатията, интуицията, автентичността и добротата. Моята нагласа към клиента е да бъда максимално креативна, да съм в потока, да излизам от рамката, да предизвиквам сама себе си и да излизам от зоната си на комфорт, за да мога да разбера по-добре другия. Всеки акт на даване към другия е невероятен акт и на даване на себе си, затова и безкрайно обичам работата си, защото тя е една чудесна практика по любов.
Завършила съм обучение по вътрешно фамилна терапия в Португалия и съм единственият вътрешно-фамилен практик в България. От много години моя мечта е била да постигна синтез между духовната мъдрост на Изтока и психотерапевтичното познание на Запада, което ме подтикна да създам студио за психотерапия и духовно развитие "ЕдинЕние". 
Моето неуморно търсене и себеизследване през годините, психотерапевтичната ми работа върху себе и практиката ми в дзен, ме доведоха до вътрешно фамилната терапия, в която намерих прекрасен израз и обединение на моите идеи и усещания през годините. 
Основен принцип при тази терапия е идеята е че във всички нас има една сърцевина, която е нерушима и богата на ресурси, спокойствие и сила. Някои избират да я наричат сърце, други център, трети Буда природа, висш аз или същност.
Моята задача е да ви помогна да се свържете с този център и да останете в него. Когато това се случи, се появява себе-състрадание и започва спонтанен процес на себе-изцеление. Вие сами започвате да лекувате наранените аспекти от вътрешния си свят като ги приемате, разбирате и трансформирате.

Създател съм на студио „Единение”, което е терапевтично пространство за себепознание и хармонизиране на личността. Целта на студиото е да възвърне усещането за цялостност и единство чрез лечение на минали психологически блокажи и дисфункционални модели, енергизиране на тялото чрез физически движения и балансиране на ума чрез медитация. Подходът е холистичен и комплексен с фокус върху взаимовръзката тяло-психика-дух, тъй като тези три области са в постоянна взаимозависимост.